Ses vi på Internationella KML-dagen?

1 Posted by - 25 augusti, 2016 - Okategoriserade

Torsdag och snaart helg! Jag bara längtar tills att få sova ut efter en vecka med mycket på jobb och dessutom har två stycken skånska Parson Jack Russels checkat in hos oss för en veckas hundpassning.  oliver

Nu är snart augusti slut och september är på väg … De senaste fem åren har september månad bara kommit med en viss sorgsenhet och tankar kring årsdagen men sedan min systerdotter föddes så har september fått en annan betydelse fylld med glädje och barnkalas =D Idag fick jag även besked med posten om att mina prover fortfarande ser fantastiska ut och nu kan jag släppa oron istället se fram emot nästa läkarmöte – Även om vardagen rullar på så är jag varje dag tacksam över medicinen, att jag lever och att få vara med min familj och vänner. Tidigare kunde jag lätt säga något i stil med ”Jag är så trött att jag skulle kunna lägga mig ner och dö”, och även fast att det bara en mening utan direkt innebörd så tar det emot att säga då det bidrar med en sådan dödsångest. Rätt löjligt egentligen när jag tänker på det, men som sagt – Jag är glad över att få leva idag. Igår läste jag t ex hur en vän i ung cancer som berättade hur lycklig hon var över att hennes läkare från att – från första början fått veta att det handlar om månader/år kvar att leva till att det nu istället handlar om flera år! Obeskrivligt att kunna förstå den känslan. En del kan tycka att några år egentligen inte är så lång tid, men för en person som lever med cancer varje dag så kan år vara en evighet och en chans till att vinna ännu mer tid.

13902780_10153712348311606_5057089023357487613_n

De senaste veckorna har ni kanske lagt märke till kampanjen ”Missing type” som handlar om att blodgivare blir allt färre och färre och konsekvenserna kring det. Erik som är en bekant var med i Nyhetsmorgon och pratade om sin sjukdom och hur han lever helt p g a blodgivningen – Jag tycker Erik sammanfattar allt som behövs sägas för att få andra att förstå problemet och faktiskt ta steget att bli blodgivare och självklart vill jag dela detta klipp ——> ”Blod räddar liv – men för få ger” !

Den 22e september är det den Internationella KML-dagen och lördagen den 24e september kommer Blodcancerförbundet ordna ett medlemsmöte i Göteborg för personer med KML men också deras anhöriga. En bra chans till att få träffa andra med KML samt att få ta del av ny givande information av läkare som föreläser och jag har självklart anmält mig – Någon annan KML:are som kanske ska dit? Om inte så är det ännu inte försent att anmäla sig ——–> Internationella KML-dagen , hoppas vi ses där =)

carinomathias

 

 

 

 

Bloggar etiketter: , , ,

No comments

Leave a reply