Nedräkning ..

3 Posted by - 4 maj, 2016 - Okategoriserade

Puh vilket dygn! Läkarmötet gick väldans bra, nästan för bra för att vara sant! Proverna var strålande låga och läkaren kom med förslaget att t o m kanske avsluta medicineringen. Jag och min pappa satt som fågelholkar och trodde inte att det var sant. Innan läkarmötet satt vi och var spända över att proverna skulle vara bra och hade inte alls förväntat oss detta.

Idag bestämde vi oss dock för att vänta tills mitt BCR-prov har legat på helt noll i två år då det finns studier som tyder på att 2-årsgränsen är att föredra. Så vi får helt enkelt hålla ut i 6 månader till, men nu har vi verkligen något att räkna ner till. Jag kan nästan se det ljusna långt där borta! Bara tanken på att få sluta med medicineringen, att kunna äta när jag vill och kanske t o m försöka bli gravid är nästan för bra för att vara sant.

Är så himlans glad, lättad och väldigt utmattad efter mötet igår! Läkaren hade verkligen ett go i sig, var positiv och man kände att han tog tag i situationen. Något som jag verkligen behöver just nu känner jag! Att veta att han dessutom ställer sig positiv till graviditet och att han själv har haft patienter som genomgått detta är helt enormt – Ni kan ju gissa hur
euforiskt det var efter mötet =D Och ni skulle sett Mathias min när jag förklarade allt för honom =D

I september har jag tagit bromsmedicinen i 5 år och mitt BCR-värde har hela tiden legat stabilt men, det har dock bara legat helt på 0,00 i 1,5 år. Så nu är det alltså 6 månader kvar och på något sätt känns det som att jag står på upploppet. Kommer ihåg när jag blev sjuk och man sa att ”du måste ta tabletter resten av ditt liv”, till att man senare hör ”det finns några få som har lyckats avsluta medicineringen” till att man nu själv kanske, kanske också är där. Jag är självklart medveten om att sjukdomen kan komma tillbaka, men jag kommer ångra mig om jag inte tar chansen och prövar! Så nedräkningen har börjat … 6 månader fr o m idag börjar NU!

Verkligen, verkligen FUCK CANCER!

blad

 

pappa

Och även stort tack till min pappa som tog en impulsresa till Sthlm för att vara med på mötet. Skönt att ha stöd och ett par extra öron på mötet <3 Och tack mamma för att jag fick låna honom i några dagar 😉

Bloggar etiketter: , ,

1 Comment

  • Jenny 7 juni, 2016 - 21:13 Reply

    Så skönt att få läsa om positiva besked kring en ung kvinna med KML. Jag är 37 år och fick min diagnos för exakt tre månader sedan. Livet har verkligen ställts upp och ner och jag försöker läsa allt jag kommer över för att lära mig mer! LYcka till, hoppas verkligen att ni lyckas bli gravida! /Jenny

  • Leave a reply