Fokusgrupp

0 Posted by - 10 april, 2012 - Ung Cancer

Åh så glad och upprymd jag är!
Ikväll har jag varit och träffat fokusgruppen där vi tillsammans har diskuterat vad vi unga cancerdrabbade känner att det behövs ändras på inom vården och cancerrehabiliteringen.
Så otroligt härligt att få berätta och tycka till och att vi får så bra respons på det vi säger. Är så glad att den här frågan har tagits upp och att alla som arbetar med det här projektet (sjuksköterskor, läkare, forskare, projektledare m.m.) vill göra detta för oss. Längtar redan till nästa träff =)
.
Tycker det är så gött att man idag kan prata öppet om cancern! När jag blev sjuk kände jag först att jag på något sätt skämdes över sjukdomen men trots Ung Cancer, sociala medier och sjukvården har jag fått tillbaka min självkänsla och idag skäms jag inte alls över sjukdomen utan visar mer än gärna upp min ”Fuck Cancer” pin/väska/tröja m.m.
Allt för att visa hur mycket jag hatar cancern och hur jag aldrig kommer ge upp den här kampen!

Bloggar etiketter: ,

3 Comments

 • Sara 11 april, 2012 - 12:51 Reply

  Hej sötis! Har postat detta inlägg på ”Ung Cancer Anhöriga”-sidan på Facebook. Bad dem skriva deras idéer och kommentarer här så att du kanske kan ta upp dem på nästa träff.

 • Annelie Olausson 12 april, 2012 - 11:38 Reply

  Hej Carin. Jag måste bara säga att jag är fashinerad av dig och din styrka! Jag hittade in på din blogg av en slump (vi spelade innebandy tillsammans som yngre i Stanstad). Dina inlägg om blodgivare, din kamp mot din sjukdom och ditt engagemang i Ung Cancer är fantastiskt!
  Jag är färdig sjuksköterksa till sommaren och ska börja jobba på en onkologavdelning i Lund och hoppas på att där kunna göra en liten skillnad för dem som fått cancer. Du gör också att jag ska bli bättre på att verkligen gå och lämna blod, det gör ju en otrolig skillnad.

  Kramar

  • Carin Eggert 25 april, 2012 - 22:41 Reply

   Hej Annelie!

   Åh vad glad jag blev när jag såg ditt inlägg! Det var verkligen länge sedan men jag kommer absolut i håg dig från innebandyn =)
   Bor du kvar här i staffanstorp?
   Så fantastiskt att du har utbildat dig till sjuksköterska och ska börja på onkologen! Har träffat några härliga sjuksköterskor därifrån och och jag blir glad av att höra att du snart är en av dom =)
   Tack för du ville skriva till mig och tack för alla fina ord!
   Jag önskar dig all lycka till på onkologen så ses vi säkert runt sjukhusområdet någon gång.

   Många kramar till dig!

  Leave a reply