Början av 2012

0 Posted by - 8 januari, 2012 - Övrigt, Tankar, känslor och KML

Sitter just nu och lyssnar på vågorna ifrån havet och hur syrsorna spelar i palmerna här utanför balkongen. Har nu varit här 1,5 vecka men det känns fortfarande så overkligt att vara här igen.
När jag blev sjuk trodde jag att det skulle dröja flera flera månader innan jag skulle kunna sätta min fot här igen.
Livet man levde här nere innan känns helt plötsligt så lyxigt och mysigt att jag verkligen längtar tillbaka till det just nu. Bara för att man inte kan så vill man .. såklart!
Kommer bli jobbigt att åka tillbaka till verkligheten om en vecka.
.
Nu är det helt plötsligt 2012 och nyåret blev lika fint som jag hoppades på. Nyåret här är så mycket lugnare än hemma i Sverige så det var skönt att få komma iväg lite.
Det bästa på hela kvällen var att få njuta av energin på Garbo´s Dinnershow, att få äta mina 12 druvor och sedan få en nyårskyss av min Mathias vid tolvslaget!
Enligt en spansk tradition ska man äta 12 stycken vindruvor, en på varje klockslag, precis innan klockan slår 00.00. Då sägs det att man får lycka genom det kommande året och jag kan lova att jag stod där och mumsade i mig allihopa för att försäkra mig om lite tur =)

Innan tolvslaget & vi har våra munnar fulla av vindruvor!

Dagen efter ringde även min pappa och bad mig äta en bit äpple, för om man äter en bit på nyårsdagen får man enligt min farmors tradition även där ett bra år. Och jag måste ha gått och blivit rätt skrockfull efter allt som har hänt men jag sprang i alla fall ner och köpte mig ett grönt äpple och mumsade i mig hela även där =)
Så nu får inga dumheter hända mig mer!
.
Det blev dock ett kort sjukhusbesök i vilket fall som helst för det kändes som att jag höll på att få lunginflammation och jag fick smärtor kring min mjälte men på sjukhuset såg allting bra ut och dom trodde det kunde vara ett förkylningsvirus eller bieffekter av medicinen så lite ”tur” har jag nog ändå fått det här året!
.
Idag började den stoora rean här på Gran Canaria och jag var i stan och fikade med finaste Kristine, Antonio och deras vackra Alexandra! Blir så glad av Kristine och hennes familj och det känns verkligen som en lyx att få umgås med dom igen!
Efter fikan blev det besök i några affärer och därefter lunch på en supergo tapasrestaurang! Är fortfarande mätt efter gazpachon och den goda fiskrätten!
Jag och Kristine jobbade ihop på Garbo´s när jag bodde här och det är verkligen en vän för livet!

Söta Alexandra & Kristine

Nu ikväll har jag bara varit hemma och slappat medan Mathias är och jobbar och jag har för första gången lagat Creme Brulee!
Hoppas den är ätbar för den ska i alla fall ätas när han kommer hem och sen ska jag allt ta gosa in mig i hans famn och förhoppningsvis sova betydligt bättre än jag gjorde i natt. Avskyr när jag vaknar mitt i natten av att jag gråter och jag känner hur ledsen jag är inombords.
Hade varit guld värt om man kunde sortera bort dom drömmar man inte vill drömma.
Jag vet inte men på något sätt känns det ändå som att man vaknar från en mardröm till en annan och att jag fortfarande väntar på att få vakna, på riktigt! En del av mig har nog inte helt accepterat att jag ska ha en dejt med cancern hela livet ..

nyår 2011

Bloggar etiketter: , , , , ,

8 Comments

 • Birgitta Brandt 8 januari, 2012 - 12:22 Reply

  Hej Carin! Du kommer att vänja dig vid att ha den här ryggsäcken(cancer) ibland är den lättare att bära, ibland tyngre. Lyckan att bara få leva tar ofta överhanden,vi har ändå tur för KML sätter inga metastaser har jag hört. Mina biverkningar efter drygt 12 årmed Glivec, är lite kramp här och var,främst i ben och fötter, blir ofta svullen på magen när jag äter. undviker kål, lök, och alltför mycket fibrer. Alltså det kunde vara mycket värre. Jag unnar mig massage ibland och jag målar mina akvareller, då glömmer jag allt

 • pappa 8 januari, 2012 - 18:57 Reply

  Älskade Carin,
  Vårt liv har och kommer att alltid vara i musikens tecken!
  Vi kommer aldrig att glömma den dag på våren 2008 du reste ensam och skitnervös till Kreta för att i 6 månader arbeta som trubadur för Fritidsresor. Sedan blev det Gran Canaria i två år där du träffade Mathias. Snacka om du hade två stolta föräldrar som dessutom var nere och såg på hur du med ”guran” kunde underhålla och ta hand om gäster så att de trivdes!
  Att du sjöng och spelade gitarr på syster Saras bröllop i augusti 2011 – blev en höjdpunkt för oss alla !
  Nu har dina vägar bytt riktning där du nu tar du hand om läsare i din blogg och där du skapar hopp och glädje ! Bra jobbat och vi är så stolta över dig!
  År 2011 så lämnar vi – efter ett tufft år som trots allt sammansvetsat hela vår familj och dina vänner i din kamp mot KML.
  2012 kommer som alla skriver till dig bli ett bättre år !

  Vi önskar dig fortsatt skön vistelse på GranCan! Ge Mathias alla de goa kramar som vi inte kan ge honom härifrån !
  Pappa Claes o mamma Ann-Christin. Fuck cancer !!

  • Carin Eggert 13 januari, 2012 - 20:43 Reply

   Det var värst vilket fint inlägg du skrev här! Tack så mycket fina Pappsen!
   Ja jag hoppas innerligt att 2012 blir betydligt bättre och att man kommer minnas lite bättre saker än ifrån 2011! Det blev ett tufft slut på 2011 för hela familjen, men jag är och kommer alltid vara rörd och för evigt tacksam för allt Ni gjorde och för allt stöd! Är stolt över min familj <3

   Vi ses i morgon i kalla Sverige!
   Kramkalas <3

 • Jenny 9 januari, 2012 - 15:13 Reply

  Hejsan!
  Hittade din blogg när Ung cancer nu laggt upp medlemmarnas bloggar.
  Jag har haft AML. Fyra cellgiftsbehandlingar och en benmärgstransplantation. Nu ser allt bara bra ut och jag ska snart börja arbetsträna. Lite läskigt, men spännande och skönt att komma tillbaka till arbetslivet.
  Har sträckläst din blogg nu. Känner igen mig i så mycket.
  Ville bara skicka dig en cyberkram 😉
  Jenny

  • Carin Eggert 13 januari, 2012 - 03:08 Reply

   Hej Jenny!

   Vad glad jag blev att du skrev här!
   Jag vet absolut vem du är efter att ha sett dig i Ung Cancer och för mig är du en riktigt förebild som har bekämpat AML!
   Jag ångrar mig fortfarande att jag inte kom fram på Mingelfesten i Gbg och pratade =)
   Jag känner ofta en oro över att min kroniska leukemi ska utvecklas till akut form, men efter att ha läst om din kamp så känner jag verkligen hopp och en styrka om att det går att bli frisk!

   Förstår att det måste vara läskigt att börja arbetsträna och komma tillbaks till vardagen igen, men jag är säker på att det kommer gå bra=)
   Hur lång tid har din behandling tagit?

   Tack så jätte mycket för att du hörde av dig! Ska bli skoj att börja läsa din blogg!
   Ta hand om dig!
   Kramar Carin

 • Kristine 10 januari, 2012 - 01:30 Reply

  Fine fine Carin, det er en lyx å få være med deg også. Du er et fantastisk menneske, det håper jeg du vet 🙂 finnes ikke mange som deg. 2012 kommer til å bli et BRA år, det er jeg sikker på! Og en ting skal du vite, og det er at hadde jeg hatt et ønske som med sikkerhet gikk i oppfyllelse, så vet jeg nøyaktig hva jeg skulle ønsket… 🙂

  • Carin Eggert 14 januari, 2012 - 01:05 Reply

   Är så glad att jag har fått träffa dig Kristine!
   Du är en person som alltid får mig att skratta och må bra och man längtar alltid till nästa fika, pratstund, promenad eller shoppingrunda med dig! Du är en så härlig vän som jag alltid saknar i Sverige!
   Ska försöka skynda på mig där hemma så att jag kan sätta mig på nästa plan ner till Gc igen =)
   All kärlek till dig och din fina familj!

 • Jenny 13 januari, 2012 - 12:06 Reply

  Men du!!! Du skulle ha kommit fram. Fy bubblan vad vi skulle ha surrat 😉
  Jag har knappt träffat nån som haft samma typ av cancer så det hade varit roligt att träffa dig.

  Jag blev sjuk i Mars 2010. Gick igenom fyra cellgiftbehandlingar och i September 2010 gjorde jag en benmärgstransplantation. Efter den har jag inte behövt nån mer behandling av nått slag. Har nu inga mediciner eller nått kvar. Bara hjärnspöken 😉

  Stooooor kram på dig!

 • Leave a reply