Helg i Gbg och väderkaos!

0 Posted by - 12 december, 2011 - Övrigt

Nu har jag precis kommit hem efter ännu en helg i Gbg hos sis!
Den här Göteborgshelgen bjöd bl.a. på trafik/väder kaos, mysiga middagar och nu ikväll avslutade vi helgen med ett besök på Lisebergs julmarknad! Kalla om att få en julfeeling med alla juldekorationer, tomtar, ljusslingor, varm choklad och julgodis och allt annat som finns där. Ååh varför kan det inte vara jul varannan månad? =)
.
I fredags skulle jag ta mig in till stan för att träffa Ullis (Saras bästa vän) för att vi skulle överraska Sara med middag när hon kom hem efter jobbet men pga. stormen som härjade blev planerna inte direkt som vi hade tänkt. Älvsborgbron hade stängts ner och alla trängdes för att ta sig över via Götaälvsbron istället och jag (liksom måånga andra) fastnade mitt i trafikkaoset på en buss i 1,5 timme (i vanligtvis 15min) innan jag lyckades ta mig över. Väl inne i stan skyndade vi att handla det vi skulle innan vi skulle hem igen, men det var lika svårt det. Tyvärr hade alla busslinjer åt Eriksbergs hållet slutat gå pga. vädret så vi fick byta mellan olika stationer och färdmedel innan vi lyckades, efter 2 timmar ta oss hem. Det är sådant som inte direkt händer varje dag så vi skrattade hela vägen åt det och när vi kom hem hängde vi upp våra genomvåta kläder, satte på Idol-finalen och började laga mat. Annorlunda fredag men jag gillart =)
.
Lördagen bestod av att Anders kom hem ifrån en jobbresa i Hongkong (gissa om Sara var glad), en kort julklappsrunda och sedan slappa framför tv med mat och godis och samtidigt titta på ”Så mycket bättre”. Den här lördagen var det Mikael Wiehes dag och både jag och min syster sken upp varje gång dom visade bilder på Hoola Bandoola Band eftersom vår fantastiska musiklärare Povel Randén spelade i bandet.
Povel var en helt fantastisk person som fick alla elever att älska musik och det var mycket tack varje honom jag fick mitt musikintresse. Min allra första låt skrev jag just till honom när jag var 8 år gammal och Povel tog med den låten på hans ena ”Kabaré” skiva, vilket gjorde en 8 åring vääldigt stolt =)
Han ställde alltid upp för mig och mitt band under högstadietiden och det kvittade om det var under helgen eller en sen vardagskväll. Han hjälpte alltid till med att repa eller köra oss till olika musiktävlingar runt om i Skåne m.m.
Han var en fantastisk person som är saknad idag!
Povel var helt enkelt en helt otrolig person som satte många spår hos mig och många andra men tyvärr gick han bort år 2006 av en hjärntumör. Förbannade hemska cancer!!
.
Nu ska jag ta och krypa ner under täcket och sova ett slag, innan det är dags för veckans blodprover i morgon bitti.
Får hoppas allt ser bra ut och att mina vita blodkroppar har gått ner lite nu! Sedan är det bara lungorna vi väntar på =)
.
Sov gott vänner –
Kärlek

Jul på Liseberg

Bloggar etiketter: , , , ,

2 Comments

 • Aurora 19 december, 2011 - 15:02 Reply

  Tänk.Samma helg var jag där och såg väderkaoset. Vi låg på Barken Viking . Tala om att guppa med vågorna.

 • Disa 21 november, 2014 - 10:22 Reply

  Hej Carin.
  Vad fint du skriver!
  Jag blir så glad över hur du minns min Povel här.
  Det värmde mitt hjärta.
  Nu ska jag läsa vidare här på din blogg.
  Kramar från musiklärarens dotter.

 • Leave a reply