Ett Göteborgskt GÖTT!

0 Posted by - 11 november, 2011 - Övrigt

För två veckor sedan kom jag hem ifrån en helt avkopplande vecka i härliga Göteborg hos min syster och svåger (Det är bara jag som varit dålig på att inte uppdatera förens nu). Veckan var helt fantastisk! Ingen som helst stress och absolut inga ”måsten” utan jag strosade bara runt och myste med familj och vänner.
På dagarna när Sis och Anders var på jobbet passade jag på att total slappa framför tv, tog varma bad i deras gigantiska badrum eller så kunde jag gå en sväng längs Götaälv eftersom dom bor precis vid vattnet. Det var bara s skönt att få varva ner och göra allt i min egen takt.
På kvällarna blev det alltid mys och jag blev bortskämd med riktigt goda och finurliga middagar, som jag redan nu saknar! Gillar ni GI mat så ta en titt på min systers GI-blogg www.bloggomat.se och pröva några recept! Finns även på Facebook.

Mina favoriter!

Pröva Saras GI-recept på;

www.bloggomat.se

En av kvällarna tog Sara mig till Sankt Jörgens Spa för att bli ompysslad och bara få slappna av hon och jag och Wow vilket spa! Har bara varit på spa på Gran Canaria och i Torekov, men dom kan ju lätt slänga sig i väggen nu efter att ha varit där!
Sankt Jörgen Park Resort Hotell låg på ett mysigt avsides ställe utanför stan och spaet var verkligen inbjudande med alla avslappnande saker det fanns att göra där! Kan lova att kroppen var helt borta efter några timmar där =)
Så tack underbara Sis för en toppen kväll, kände mig som en prinsessa där inne! Kalla om lyx i vardagen!

Under veckan blev det också en lunch med min fina Maulin och därefter strosade vi runt på stan och pratade om en massa, riktigt skoj!
Dessutom lyckades jag pimpa henne i ”Fuck Cancer” väska och pins och hon såg riktigt nöjd ut .. eller hur? =)

Snygg va?

En av kvällarna tog Sara och Anders mig bokstavligen till Thailand!
Vi hamnade på en thailändsk restaurang med enormt god mat, härlig stämning och roliga thailändska servitörer. Dessutom hade restaurangen också en superfräck inredning som var smyckad i helt osammanhängande glada färger, i taket hängde det snäckor precis ÖVERALLT och man satt i små mysiga bambubås när man åt.
Sara sa att maten på restaurangen var det närmsta Thailand man kunde komma här i Sverige och smakerna där var verkligen wow wow wow, meen starka! För att kyla ner tungan efter maten blev det också en grymt god cocosglass som Anders (a.k.a. Gottegrisen) starkt rekommenderade! Och som Sara alltid säger.. det var ”Yammy yammy, in the tummy”!
Jag som aldrig har varit i Thailand känner ju ännu mer nu för att åka dit nu. Funderar på att ta en sista minuten när jag får lov att åka utomlands igen… någon som vill hänga med? =D

Väldigt rätt fördelat=)

Efter middagen blev det även ett besök uppe vid (enligt Anders) ”Hångelberget” där man skulle njuta av utsikten .. Sara och jag reagerade såklart skrattandes åt namnet, men utsikten över hela Göteborg i mörkret med alla ljus var verkligen vackert!

uppe på "hångelberget"

Det blev också en tur till Universeum och jag måste vara den enda som inte varit där tidigare. Blev förvånad över att jag har lyckats missa det!

puss puss

hur cool är inte den här krabaten?

Jag fick även träffa fantastiska Camilla som jag inte sett sedan nyår i Sthm. Där blev det allt stövelshopping och fika.
Vi träffades nere på Gran Canaria när vi jobbade där och jisses vad jag saknar den tiden nu! Saknar t o m våra rödvinskvällar, men vi får se till att det snart blir en sådan i Mölndal istället =)
.
Jajemän, jag gillar allt Göteborg! Underbar stämning och människor! Det är liksom inte allt för stort, men ändå så stort att man hinner gå vilse där tusen gånger om och staden är inte för liten så att man tröttnat.
Japp, jag gillart det så pass mycket att jag nu, två veckor senare sitter på bussen upp dit igen =) Impuls bokade en biljett sent igår och sitter nu här på Bus4You och gottar ner mig i deras underbara fåtöljer.
När jag ändå var i farten igår blev det också en impulsbiljett till Gran Canaria och Matte under nyåret! Vare sig jag får eller inte av min läkare, men jag måste chansa. Såg att dom billigare resorna började ta slut så det var lika bra att köra på!
.
Nu ska jag snart ta och gosa ner mig och sova ett slag eftersom min nattsömn inte är så bra längre, men sen väntar ett härligt, soligt Gbg den här helgen! Som min svågers bror alltid säger ”Ett Göteborgskt GÖTT på det”=)

Bloggar etiketter: , , , , ,

2 Comments

  • Pappa Claes 12 november, 2011 - 21:52 Reply

    Den lille söte krabaten på bild (den sista alltså) hade din bror Jens kallat för Drutten – detta efter efter TV-barnprogram runt 1979-80 som hette ”Drutten och Jena! Vi som varit med – kommer i håg dem !! I övrigt lev gött i GÖTET i nuet och njut!
    Kram pappa

  • Rikard 23 november, 2011 - 16:57 Reply

    Gôtt…!

  • Leave a reply