Tacksamhet

0 Posted by - 22 oktober, 2011 - Övrigt, Tankar, känslor och KML

Under dom senaste veckorna har jag verkligen känt en enorm tacksamhet för att jag bor i Sverige och ännu en gång blev jag påmind om det just idag!
.
Jag upptäckte imorse när jag räknade mina tabletter att dom bara skulle räcka t.o.m. söndag så jag ringde i panik till min specialistläkare som skrev ut ett recept till mig och jag och mamma åkte in till apoteket i Lund för att beställa hem den.
Tyvärr blev det lite krångel eftersom apoteket inte kunde få hem medicinen förens tills på tisdag pga. att den är så pass ny och inte finns i lager än , vilket självklart blev ett problem för mig.
Så vi traskade upp till till hematolog mottagningen för att försöka få tag på någon läkare, men självklart var där nedsläckt och stängt inför helgen, kalla om panik!
Efter många om och men fick vi tag på min fantastiska läkare som ordnade ett paket Tasigna till mig, men eftersom paketet bara räcker i nio dagar så behövde jag ändå beställa hem en ny laddning medicin.
Så vi traskade tillbaka till apoteket för att göra en ny beställning och ni skulle sett våra miner när apotekaren berättade att min medicin kostade 24 000 kr/månad, det vill säga 288 000 kr/år.
För mig är det helt helt helt otroligt! Det är med andra ord helt SJUKT! Jag tar 3-4 tabletter av Tasigna/dag vilket är ca 300 kr/tablett. Helt helt orimligt!
Vilken tur att man inte bor i t.ex. USA där man betalar allt eller det mesta själv och vilken tur att Sverige har högkostnadsskydd!
Så idag är jag verkligen enormt tacksam för medicinen jag får ta och all hjälp jag har fått av sjukvården. Det är verkligen helt fantastiskt! Man får verkligen en tankeställare!
.
Den här veckan har jag annars börjat få tillbaka lite energi så den här helgen ska jag allt spendera med vännerna, och det ska bli skönt att få träffa dom utan att vara i närheten av sjukhuset!
.
Igår var jag och träffade Emma och jag fick henne till att äta sushi för första gången! Tror inte det är många som gillar sushi för första gången, men jag ska allt lyckas omvandla henne =) Därefter åkte vi till Väla Shoppingcenter för att handla gräddbullar i Gräddbullerian som finns där och jisses vad goda dom var!
Har faktiskt aldrig på Väla förr, men det var allt en positiv upplevelse och dit blir det att åka fler gånger!

Ett besök i Gräddbullerian

Imorgon ska jag ha en dejt med min Maulin och jag sitter fortfarande här planerar morgondagen och på söndag blir det en klädmässa med fina Cäcä!
En underbar helg, med precis lagom lugna saker planerat!
Sen på måndag blir Göteborg för att träffa min syster och hennes Anders och dessutom blir det Ung Cancers Mingelfest!
.
Nu ikväll har det bara slappats och tittat på Idol, som alla andra i Sverige antagligen också har gjort!
Och fasiken vad grym Robin var ikväll! Jag tävlade mot honom 2006 i Sveriges radio/Kvällspostens tävling ”Sommarchansen” och han var en riktig talang redan då och vann hela finalen! Heja Robin, Ta och vinn hela Idol också=)
Här har vi honom i finalen 2006 då han sjöng ”Hold me now

Bloggar etiketter: , , , ,

1 Comment

  • Nejia 31 oktober, 2011 - 23:53 Reply

    Så du bor här nere i skåne eller ? det gör ju jag också. Hoppas allt är bra med dig 🙂

  • Leave a reply