Det är okej att känna

0 Posted by - 9 oktober, 2011 - Filmer, Ung Cancer

Nu är bloggen smått igång och tack sis för all hjälp och alla idéer du gav mig.
.
Idag har jag varit ute på en runda i rullstolen med mammsen och pappsen. Jag klarar av att gå, men inte alls speciellt långt, så tack päronen för att ni orkade 😉 Dom körde mig enda till domkyrkan här i Lund där vi sen satte oss i en park och åt pizza i solen. Helt underbart. Har bara lyckats få ner kräm och gröt de senaste veckorna så att klara få ner en  pizzaslize och dessutom få behålla den var helt underbart 🙂
Aptiten har försvunnit pga alla mediciner och dessutom kan jag knappt få plats med någon mat i magsäcken eftersom min mjälte som är 30 cm (normalt 8-10cm)ligger och trycker på. Enormt frustrerande!
.
Igår när jag skulle ta en dusch såg jag mig i spegeln och insåg för första gången hur benig jag har blivit, om jag jämför med mig innan. Jag är van att ha lite fett på kroppen, men att se min ryggrad och en del av skelettet på bröstet känns fruktansvärt hemskt. Känner mig äcklad av mig själv när jag ser det. En av symptomen till KML är just viktnedgång och det senaste året/månaderna har jag gått ner 14 kg, helt utan att träna eller att byta kost. Jag som gick och trodde att jag äntligen gick ner, bara sådär 🙂 dumt nog, men men! Mat har aldrig varit något problem, så när jag kommer ut från sjukhuset och slipper äta denna hemska mat ska jag verkligen äta upp mig 🙂
.
Ikväll har jag och tjejen jag delar rum med tittat på Rio. Underbara sis kom igår med hyrfilmer så att vi kan ha något att göra 🙂
Har även nu ikväll beställt lite saker från Ung Cancer. Älskar den organisationen! Kommer ihåg att min vän Malin länkade en otroligt vacker, men också hemsk hemsk film om just unga vuxna som fått cancer. Tror många har sett videon men den berörde mig något enormt. Den heter ”det är okej att känna” av Ung Cancer.  Jag och min pojkvän Mathias satt på sjukhuset en kväll och tittade på den och jag bara grät eftersom jag just hade fått mitt cancerbesked. Fast att det gjorde så  ont att höra deras ord, så var det också en lättnad. Dom tog orden ur min mun och sa precis det jag tänkte. Tack Ung Cancer!

Bloggar etiketter: , , , ,

No comments

Leave a reply