Läkarmöte – blandade känslor

0 Posted by - 23 november, 2012 - Övrigt, Tankar, känslor och KML

Mötet med läkaren gick bra trots att det var nervöst.
Mina prover såg väldigt bra ut och ena sekunden pratade vi om sjukdomens olika faser och andra sekunden pratade vi om en möjlig metod för att skaffa barn i framtiden. Nyttigt, men väldigt påfrestande och efter mötet visste jag inte om jag skulle vara glad eller ledsen.
Att vara 24 år och behöva tänka på om jag ens kan få barn och om jag i så fall utsätter min egen hälsa pga det .. det är fan inga roliga tankar.
Något som gör mig väldigt ledsen.
Jag kan inte i heller låta bli att känna en skuld över den osäkra framtid som jag och min sambo tvingas ha.
Som sagt, det är påfrestande tankar och egentligen är jag bara glad över att få leva.

Enligt läkaren har hon tre patienter med KML som för tillfället är gravida, vilket alltid är positivt. Men det är så många faktorer som spelar roll att jag knappt vågar hoppas att det fungerar på mig när jag väl känner att det är dags.
Någon med KML som läser detta och som har lyckats att få barn?

Läkaren pratade även om ett ”stopp-test” där patienter som har ätit medicin i flera år och som har ett pcr värde på 0 i flera år, kan få testa att sluta ta medicinen för att se om dom kan leva ett liv utan medicin eller om sjukdomen kommer tillbaka.
Första patienttestet ska ske i Lund och jag hoppas innerligt att det går vägen!

Bloggar etiketter: ,

4 Comments

 • Moa 28 november, 2012 - 18:09 Reply

  Hej! Jag fick min KML-diagnos 2007 och var då 27 år. Jag är nu gravid och och bebisen beräknad till februari, vilket känns helt overkligt men fantastiskt! Känner så väl igen de tankar som du har. Om du har några frågor får du gärna maila mig! Mvh Moa

  • Carin Eggert 30 november, 2012 - 00:51 Reply

   Hej Moa!
   Du anar inte hur glad jag blir över att läsa detta!
   TACK för att du skrev till mig.
   Helt fantastiskt att du är gravid och att februari snart är här. Vilken lycka!
   Jag hör mer än gärna av mig om frågor på din mail. Är verkligen jätte glad över att du hörde av dig, speciellt nu efter läkarmötet då mycket kändes så tungt.
   Tack ännu än gång!
   Kramar Carin

 • Anna Eggert 28 november, 2012 - 21:15 Reply

  <3 håller din hand älskade du!

  • Carin Eggert 30 november, 2012 - 00:51 Reply

   Älskar dig fina kusin <3

  Leave a reply