Sthm & Örebro

0 Posted by - 12 maj, 2012 - Tankar, känslor och KML


Nu är jag tillbaka i Skåneland efter en vecka i Stockholm och i Örebro.
Det har varit så skönt att komma bort lite, trots att det har varit mycket i farten hela tiden. Ibland är det bara så skönt att få byta miljö.
I Stockholm bodde jag och Sara på Stockholm Hostel på Kungsholmen som jag verkligen kan rekommendera. Jätte schysst och fräscht ställe med bra rum, trevlig personal och helt okej priser. Dessutom var det nära till T-banan vilket jag och Sara uppskattade eftersom vi hela tiden hade saker på gång =)
Det blev syskonhäng med allt ifrån födelsedagsmiddag, shopping, mysiga restaurang-caféstunder, sightseeing av Sara runt om i stan och avslutningsvis blev det den stora Blodcancerdagen på Bonnier Conference Center. Mycket känslor och ämnen att handskas med och det var ett stöd att ha min syster där.

sis <3

Fick bl.a. en jätte bra bok ”Tid för Liv” av Blodcancerförbundet som jag sträckläste mig igenom. Den handlar om olika människor i olika åldrar runt om i Sverige som på något sätt lever med cancer i sina liv. En känslosam och bra bok att läsa som jag är helt såld på den =)

Direkt efter Blodcancerdagen tog jag tåget till Örebro där min Mathias stod och väntade på perrongen på mig, så dom senaste dagarna har jag helt enkelt nästan bara tillbringat i hans famn och haft det supermysigt!

världens finaste

Resten av tiden har vi varit ute och gått i Örebro statspark, krängt chips på bion, hälsat på några av Mathias släktingar, varit på marknad i Kumla och varit på finmiddag på Restaurang Drängen där Mathias morbror arbetar som kock. Och attans vilken god mat!

På Drängen fick jag bl a pröva göskind, knaperstekt getost tillsammans med rödbetssorbet och till huvudrätt Hjälmargös.
Jag som älskar mat alldeles för mycket var helt lyrisk när vi gick där ifrån. Helt fantastiska rätter och jag måste bara dit igen =)

Riktigt härligt i alla fall att få komma upp till fridfulla Örebro och få koppla av hos dom bästa <3
Sist jag träffade Mathias familj var när jag nyss hade fått mitt besked då dom körde ner till Skåne för att få vara med i allt och stötta. Bättre svärfamilj finns verkligen inte och varje gång jag tänker på det blir jag riktigt varm i hjärtat.
Riktigt härligt att få kramas om igen och att få slippa ses i en deppig sjukhusmiljö!
Är så glad att ni finns i mitt liv, Linda- Lena – Christer – Mathias m.m. <3

Bloggar etiketter: , , , , ,

No comments

Leave a reply