Blodcancerdagen i Sthm

0 Posted by - 8 maj, 2012 - Tankar, känslor och KML

I går var det en riktigt värdefull dag då den tillbringades på Blodcancerdagen i Stockholm tillsammans med min syster Sara.
Det var fängslande seminarier under hela dagen men framför allt var det helt fantastiskt att få träffa alla intressanta människor som befann sig där. Allt ifrån läkare och professorer till anhöriga och leukemidrabbade.
Även känslan att få träffa andra som har exakt samma sjukdom som jag .. det är både en skrämmande men också en mäktig känsla. Det är ju så sällan man träffar andra i samma sits.
Dock är det väldigt ovanligt att unga får leukemi och medelåldern är ju runt 70, så igår fick jag verkligen tankeställare när jag såg att det var så många äldre. Ibland undrar jag verkligen hur jag kunde få det redan i 23 års ålder!
Men det var en speciell känsla att se så många starka leukemidrabbade i samma rum. Kalla om en inre styrka!
.
Under dagen hölls flera seminarier men ett som jag föll extra mycket för var när Leif Stenke, överläkare i hematologi på Karolinska, skulle prata om nyheter gällande nya behandlingar. Då tog han upp mycket om KML och om medicinerna Glivec och Tasigna, vilket jag och Sara tyckte var riktigt intressant. Han tog upp mycket saker som jag själv inte visste. Dessutom förklarade han allt på ett enkelt sätt, vilket jag som nybörjare verkligen uppskattade =)
.
Det blev helt enkelt en helbra dag med olika seminarier om ovanliga sjukdomar, rehabiliteringsfrågor, vilka frågor som Blodcancerförbundet driver och i slutet en debatt mellan hematologiläkare, Blodcancerförbundet och olika politiker. Även jag och Sara var med på ett hörn då jag pratade om hur det är att leva med KML och min syster pratade om hur det är att vara anhörig och vilken roll hon har fått ta.
Under dagen fick jag även träffa personer som jag har kommit i kontakt med via den här bloggen vilket jag blev väldigt överraskad och glad över.
.
Det blev verkligen en annorlunda och intressant dag att få delta i och jag är glad att vi fick lov att få vara med.
Efter Blodcancerdagen var det slut på min och Saras Stockholmshelg och jag åkte direkt hem till Örebro för att få träffa min kärlek och hans familj.
Nu är mysfaktorn på hög nivå =)

 

 

 

Blodcancerförbundet
Cancerfonden skrev om mig
Ung Cancer 

 

Bloggar etiketter: , , ,

No comments

Leave a reply