Benmärgsprov & 3 månaders kontroll

0 Posted by - 23 december, 2011 - Tankar, känslor och KML, Ung Cancer

Lullig & glad efter dom lugnande tabletterna

Nu kan jag äntligen pusta ut, benmärgsprovet är gjort och jag överlevde 😉
Ont gjorde det såklart, men det kändes betydligt mindre än förra gången vilket var en enorm lättnad!
.
Första gången jag skulle göra det hade jag fått mitt cancerbesked 10 timmar innan och jag var helt enkelt ett vrak när jag skulle lägga mig på britsen. Det blev inte bättre av att jag hade så enormt höga värden av vita blodkroppar så allt tog dubbelt så lång tid eftersom dom knappt fick ut någon vätska ur benmärgen och allt gjorde bara så ont hela tiden. Både fysiskt och psykiskt.
Den gången satt min älskade syster och mamma troget vid min sida och höll min hand och min syster berättade historier ifrån hennes bröllopsresa på Bali.
Den här gången följde mina fina vänner Emma och Izadora med och lugnade mig genom att hålla min hand och jag fick även höra en historia om hur Izadora hamnade på ett kloster och blev en nunna i Thailand när hon arbetade som engelsklärare där ett tag. Underbara vänner som får en att skratta trots att det gör ont <3
När väl benmärgsprovet och alla blodprover var klara, DÅ började självklart dom lugnande tabletterna värka så det var tur att jag hade Emma där som följde mig hem. Huvudet hängde med men inte kroppen och jag total somnade nästan direkt på bussen =)
Är glad att jag har min familj och älskade vänner som ställer upp och hjälper mig varje dag!
.
Min fantastiska läkare gick också igenom allmänna saker om KML,  undersökningar som gjorts i världen och alla undersökningarna som ska göras på mig vid olika tillfällen.
Skönt att få en klarare syn på allt och jag gillar att min läkare är relativt positiv till allt, det lugnar mig lite.

Då var det dags!

Tur man har vänner och familj som vill följa med och hålla ens hand

Bloggar etiketter: , , ,

6 Comments

 • Sara 23 december, 2011 - 17:51 Reply

  Allt (nästan) med ett leende! Love you!

 • Aurora 23 december, 2011 - 17:56 Reply

  Bra jobbat tjejen. för min del var det så att av 1:a benmärgsprovet minns jag knappt. Det togs innan jag fick beskedet för att användas till diagnosen. Mina vita var då uppe i 160. Kram och God Jul

 • Jens L 2 januari, 2012 - 22:19 Reply

  Sökte på nätet efter KML eftersom jag själv drabbats av sjukdomen i somras, fick som dig också göra benmärgsprov på kort varsel. Hade 170 i vita blodkroppar då. Nu är blodvärdena bra och jag äter Glivec så de känns ganska bra. Kommer säkert att besöka din blogg fler gånger och tack för läsningen;)

  • Carin Eggert 13 januari, 2012 - 19:58 Reply

   Vad skoj att du ville höra av dig till mig, tack så enormt mycket!
   Hur upptäcktes din KML?
   Vad skönt att höra att dina blodvärden är bra idag och att medicinen fungerar som det ska!
   Du får mer än gärna titta in fler gånger på min blogg och höra av dig =) Alltid intressant att få prata med andra som har KML och få utbyta erfarenheter.
   Ta hand om dig!
   Kram Carin!

 • Malin Jonsson 13 januari, 2012 - 13:41 Reply

  Hej du starka tjej!

  Min pappa har samma typ av cancer som du. Han fick diagnosen september 2009 och gick igenom ca 8 månader av riktigt tuff behandling. Men behandlingen fungerade, så det var värt allt besvär. Nu har han varit pigg och glad i 1,5 år och vi hoppas att det dröjer många många många år, helst aldrig, tills det blir dags för eventuell ny behandling. Jag önskar dig all lycka till, och du ska veta att det finns ljus på andra sidan behandlingen. Kramar

  • Carin Eggert 13 januari, 2012 - 21:05 Reply

   Tjohej Malin!

   Vad glad jag blev över att läsa ditt inlägg här, tack så väldans mycket!
   Så fantastiskt att behandlingen fungerade och att din pappa mår bra idag! Det är verkligen en lättnad att få höra om dom som det går bra för!
   Det är helt otroligt vad forskningen har kommit långt och vad läkare kan göra idag!

   Tack så mycket Malin för att du ville höra av dig!
   Ta hand om dig och hälsa din pappa, han måste vara en riktig krigare =)

   Kramar Carin

  Leave a reply