Glad Lucia

0 Posted by - 13 december, 2011 - Övrigt, Ung Cancer

Glad Lucia på er allihop!
.
Hur mysigt är det inte att få vakna av Lucia sång på tv och att få äta varma lussebullar? Innan har jag inte direkt haft något större intresse för Lucia eller julmys men just nu är jag bara så glad att jag får uppleva något sådant igen. Det trodde jag knappt när jag blev inlagd. Och om jag skulle få uppleva något sådant igen så skulle min kropp inte vara sig lik, det var så jag tänkte.
Nu, snart tre månader senare är jag fortfarande kvar och mycket går åt rätt riktning!
.
Efter Luciafrukosten fortsatte tv-tittandet då Julia och Hanna ifrån Ung Cancer var med i Nyhetsmorgon efter att ha fått utmärkelsen till ”Svenska Hjältars – Eldsjälar”!
Är så glad att just dom blev årets Eldsjälar för är det någon som förtjänar det så är det dom!
På fredag sänds Svenska Hjältars – galan i Tv4 kl 20.00. Missa inte det =)
Om ni vill se klippet ifrån Nyhetsmorgon kan ni se det här!

Idag har jag allt klätt julgranen!

Bloggar etiketter: ,

7 Comments

 • Aurora 19 december, 2011 - 15:00 Reply

  Hej!

  Hittade din blogg genom Haema. Liksom dig började jag att blogga när jag fick min diagnos. (idag exakt 4 år sedan) . Känner igen mig när du berättar om nitlotten och kramper etc. Jag äter föregångaren till Tasigna. En lika dyr tablett och med ungefär samma biverkningar. Kram på dig

  • Carin Eggert 19 december, 2011 - 22:29 Reply

   Hej Birgitta!

   Vad skoj att du läste om bloggen där! Jag har själv inte fått tidningen än, men jag väntar med spänning =)
   Ska ta och läsa din blogg sen, känns som vi har en del gemensamt!
   Hur ser ditt liv ut idag? Har haft kontakt med en tjej som nyligen också fick KML, men jag har aldrig pratat med någon som har haft KML längre än några månader.
   Vi hörs snart igen Birgitta och tack för att du skrev till mig =)

   Kramar till dig

 • Camilla 19 december, 2011 - 16:15 Reply

  Hej Carin! Fick idag haema i brevlådan och där fanns ett repotage om dej.Jag fick min diagnos KML i Dec 2006. Dock inte så ung som du. Jag var 42 år då. Jag är i dag transplanterad och på återhämtningsvägen. Allt går som det ska. Det finns så mycket behandling och hjälp att få mot KML. Du verkar vara tjejen som inte ger upp i första taget och det kommer du långt på. Skickar en massa styrkekramar och önskar dej en God Jul. Mvh Camilla

  • Carin Eggert 19 december, 2011 - 22:49 Reply

   Hej Camilla!

   Vad skoj att du läste om bloggen där. Jag har själv inte fått tidningen än, men jag väntar med spänning =)
   Du verkar ha fått gå igenom en hel del, starkt jobbat av dig! Hur mår du idag?
   Har bara haft kontakt med en tjej som nyligen också fick KML, så det är skönt att få prata med någon som har haft KML lite mer än i några månader.
   Det är så sant som du säger.. det verkar finnas så mycket hjälp mot KML, vilket jag är så enormt tacksam för!
   Tack för att du skrev till mig Camilla!
   Ta hand om dig!
   Kram Carin

   • Camilla 22 december, 2011 - 15:08 Reply

    Hej igen!
    Det är bra att få kontakt med människor som är i liknande situationer. Jag gick med i blodcancerföreningen och där mötte jag människor med olika erfarenheter. Det blir ett sånt samförstånd och man känner sej inte så ensam i sin sjukdom. Negativt är ju att alla inte har så god tur och då blir det jobbigt.

    Jag blev transpanterad i feb i år. Det har varit tufft men gått jättebra trots allt. Jag fick en GVH, avstötning på augusti så hösten har varit lite jobbig men det börjar också bli bättre. Nu väntar jag på att få lite mera kraft och ork så jag kan börja att arbetsträna snart. Längtar till att få livet tillbaka. Måste rosa all personal på Sahlgrenska. Underbara människor som ger 100%.

    Hoppas det gick bra med benmärgsprovet! Jag förstår precis vad du går igenom. Hoppas att du inte får så ont efter. Styrka till dej!!!

    Önskar dej en riktig God Jul!!!
    Mvh Camilla

 • annica 9 januari, 2012 - 17:54 Reply

  Hej
  Har läst din blogg med stort intresse- inspirerande! Jag fick i förra veckan mitt KML besked som en blixt från en klar himmel. Jag vill gärna komma i kontakt med andra som har samma diagnos för att utbyta erfarenheter, tips och råd. Bor i stockholm är 52 år gift och har 4 minderåriga barn som banne mig ska få ha sin tjatiga mamma kvar.Jag har oxå ett förflutet på Gran canaria där jag bodde i perioder 1979-82 och arbetade som reseledare. Jag älskar min familj förstås (och är så tacksam att detta drabbade mig och inte ettt av mina barn) men jag älska oxå att resa och hoppas att jag kommer kunna fortsätta med det.Medicinerar förnärvarande med både hydrea och Tasigna men de har inte fått kontroll på mina höga trombocytvärden ännu fast de vita blodkropparna har gått ner som de ska.
  Ni som har mer erfarenhet av KML får gärna höra av sig.Må så gott, Annica

  • Carin Eggert 13 januari, 2012 - 02:34 Reply

   Hej Annica!

   Tack för ditt inlägg här på bloggen!

   Förstår att det måste vara en fruktansvärd chock att få det beskedet helt utan förvarning. Både för digoch för din familj.
   Hur mår du nu?
   Jag fick mitt besked för snart fyra månader sedan och det är fortfarande, ibland, svårt att ta in allt som har hänt.
   Hur upptäcktes din KML?

   När jag kom in på sjukhuset behandlades jag också av Hydrea för att få ner mina vita blodkroppar.
   Nu äter jag bara Tasigna och har endast känt av mindre biverkningar som har kommit och gått. Vad jag har hört/märkt så brukar Tasigna inte ge så värst jobbiga biverkningar, vilket kan vara skönt att höra, men det är självklart olika ifrån person till person.
   Det som var krångliga i början var hur man skulle planera vilka tider man skulle ta sin medicin och när man skulle sluta äta, men man kommer helt enkelt in i det.

   Vad skoj att du också har bott på Gran Canaria och jobbat inom turism =)
   Det är en charmig ö som man lätt blir förälskad i och jag vet att du kommer att kunna resa runt vart du vill sen, så fort dom har fått kontroll på dina trombocyter.
   Jag trodde själv att det skulle bli svårt att kunna åka utomlands, men redan efter 3 månader satt jag på planet ner till Gran Canaria igen =)

   Jag har som sagt själv bara haft KML i fyra månader, men om du känner för det så jag vill mer än gärna fortsätta att hålla kontakten med dig så att man kan utbyta erfarenheter.
   Här är min personliga mail adress: carin.eggert@gmail.com

   Sköt om dig så länge Annica och fortsätt kämpa!
   Kramar Carin

  Leave a reply