Allmänt nere .

0 Posted by - 11 oktober, 2011 - Tankar, känslor och KML

Idag har jag varit allmänt nere. Vissa dagar är det bara så. Vill verkligen hem från sjukhuset och när jag idag körde videoskype med min Mathias som jobbar nere på gran canaria kände jag att jag verkligen ville ner till honom. Skulle egentligen flyttat dit nu i dagarna för att fortsätta jobba där men cancern stoppade mig.
Känns jobbigt att jag är kvar här och att jag inte kommer komma ner alls på ett bra tag, pga alla kontroller som ska göras det närmsta året.
Klart jag är glad att jag lever och att jag inte, än så länge har behövt gå igenom någon cellgift i droppform eller strålning, men det är jobbigt när man har planerat en sak i ett år och sen förändras allt.
Jag skulle ner och jobba, plugga spanska, bo med pojkvännen och sen komma hem och börja plugga ”på riktigt” på universitetet. Jag hade beställt nytt pass, nytt försäkringskort, ordnat med jobb och jag skulle köra upp och ta körkort, sen var det bara att åka.
Livet är så jäkla ironiskt!
.
Nu ikväll har min sis varit här och haft måndagsmys med mig. Otroligt skönt och uppskattande!
Tycker det är okej att kallprata med patienter, men tyvärr började några patienter prata öppet om olika blodcancer och vilka som var farliga och vilka som utvecklas till dittan och dattan och det slutade självklart med att jag blev riktigt rädd och ledsen. Tur jag har en syster här då som lugnar mig och tar ner mig på jorden igen!
Det finns ju så många olika blodcancer och alla behandlas olika och utvecklas olika. På cancerfondens hemsida tar dom upp 13 olika t.ex.
Jag är inte redo att höra på en okänd persons sjukdom än. Det skrämmer mig!
Däremot kom en nära vän förbi för några dagar sedan och pratade om den personens sjukdom. Har inte setts på några år eftersom man glids ifrån och jag flyttade utomlands, men wow vad glad och lycklig jag blev när jag såg personen! Är otroligt tacksam för den kvällen. Tack för att du kom, all kärlek till dig underbara du!
.
Funderar på om jag ska be om att få prata med en kurator/psykolog ändå, bara för att få prata av mig och få en annan syn på allt. För det mesta känner jag mig glad, vill liksom inte sluta vara positiv. Det vinner jag absolut ingenting på. Men självklart ligger det gömda känslor som ibland dyker upp och jag bara gråter. Dödsångest och att vara rädd kommer jag alltid att ha till en viss del.
.
Imorgon hoppas jag verkligen på att komma ut här ifrån! 12:e dagen imorgon och nu vill jag verkligen hem! Dessutom hade jag och sis beställt biljetter till en viss konsert imorgon som jag har sett fram emot ett tag nu, så imorgon måste jag allt bli utskriven! Har inte tid med att vara här längre 😉
.
Detta kanske inte blev det mest glada inlägget,men som min syster precis sa till mig.. ”det är okej att känna.. Tänk på det. Det är okej att känna glädje, sorg, frustration, lycka, hopp etc. Folk som skriver att livet leker hela tiden gömmer något”.
Är så glad jag har min familj så nära. Tack mamma, pappa, Jens och Sara! Och självklart tack till resten av släkten och alla underbara vänner jag har.
Sov gott alla goa därute!

Bloggar etiketter: , , , ,

3 Comments

 • Annie 11 oktober, 2011 - 08:38 Reply

  Lyssna på din kloka syster, Carin! 🙂
  Det är sååå sant – och ibland är det lättare att ta itu med tillvaron OM man tillåter sig att känna!
  Faktiskt sant!
  Och ingen, absolut ingen – har rätt att tala om för dig att du inte får gråta, skratta, skrika mm – utan vill DU vara utåtagerande en stund för att det känns som att du annars exploderar… You Go Girl!
  Tänker på dig, tjejen!
  Kram!

 • Sara 11 oktober, 2011 - 12:02 Reply

  Du skriver så himla bra, älskade syster! Låt alltid dina ord flöda. Dina ord läker inte bara dig utan alla oss som följer dig och ditt öde. Älskar dig. Alltid!

 • Nina 11 oktober, 2011 - 20:07 Reply

  vad fint att du och sara har hjälpts åt att fixa en blogg! det kan vara riktigt skönt att få skriva av sig någonstans. men tänk på att du fortfarande är carin!! du är inte cancer. du är vanliga, fina, glada, livfulla, underbara carin. glöm aldrig det.

  puss, kram och kärlek

 • Leave a reply